NIDM ronde 10 - TBA / KKBC eSBee

Wedstrijden-Compétitions : Links, resultaten & informatie - Liens, résultats et info.
Tornooien-Tournois : Links, resultaten & informatie - Liens, résultats et info.

Moderator: Stany Buyle

Post Reply
Martin Ravestyn
Posts: 54
Joined: Tue 20 Jul 2021 16:42
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes
Contact:

NIDM ronde 10 - TBA / KKBC eSBee

Post by Martin Ravestyn »


Turnhout, 29 november 2022

De winter komt op kousenvoeten naderbij. De mist spreidt haar dekentje over de Vlaamse velden. Romantisch, maar niet ideaal om de 161km verre verplaatsing te maken naar Turnhout. Zeker nu omdat de ‘cheminots’ duchtig aan het trainen zijn om het treinverkeeer voor een kleine week lam te leggen en alzo zorgen voor verkeersinfarcten in ons Belgenlandje. De Turnhoutse Biljartacademie (TBA) is een beetje de evenknie van de Kon. Kortrijkse. Zij spelen al jaar en dag met dezelfde spelers en moeten ieder jaar opboksen tegen de degradatie. Maar na iedere degradatie naar de 2de afdeling volgt steevast de kampioenstitel en eisen ze hun plaats terug in de eredivisie.

Ik denk niet dat Frédéric Béghin ooit heeft verloren van Eric Hendrickx. Maar in de biljartsport zijn dergelijke statistieken nietszeggend. Eric begon de partij maar had aanvankelijk enkel oog voor de verdediging. Frédéric dacht er net zo over, waardoor de partij aarzelend begon (5/3 in 6). Het niveau bleef aan de lage kant maar het was toch Fredje die beetje bij beetje de partij naar zijn hand zette. Het moet gezegd dat hij de biljartgoden aan zijn kant had. Op een gegeven moment was ik de tel kwijt, waren het nu 3 of 4 varkentjes? Niets van aantrekken, lekker verder doen. Maar dan, helemaal uit het niets, scoorde ons Fredje een 5je, gevolgd door een 6je om finaal uit te spelen met 7. Whaauw, wat een eindschot. Zelden gezien en alsnog een vrij afgetekende overwinning (16/40 in 27 brtn).

Ook op de andere tafel misten beide spelers hun start. Ronald Daniëls had wel in het snotje dat Philippe niet in zijn normale doen was en hij deed er nog een schepje bovenop door zwaar in de verdediging te gaan. Philippe kwam niet uit de omknelling, kreeg de moeilijkste figuren voorgeschoteld maar sakkerde vooral op de ‘zware’ biljartballen. Hoezo, biljartballen wegen toch altijd evenveel? Ja, maar de vervaldatum van die dynasphere ballen van de 1ste generatie, je weet wel die met de ronde stippen, was duidelijk overschreden. Toch was alles nog mogelijk want in beurt 17 stonden de bordjes 16/12. Ronald lukte toen een reeks van 8. Philippe had geen antwoord klaar en moest de wet van de sterkste ondergaan. In beurt 35 speelde Ronald uit en Philippe stond pas op 22. Zou het mirakel van Eeklo, verleden week in het tornooi ‘De volle Maan’, zich herhalen? Philippe speelde daar immers zijn partij uit met een reeks van 19 wat hem een nominatie oplevert in de carompedia tabellen van journalist Bert van Manen. Nee, geen mirakel dit keer en een verliespartij om snel te vergeten.

Voor de 2de sessie werden de ballen efkes door de ballenpoetsmachine gehaald en dit was er aan te zien. Ronny startte furieus met 4, 5 en later ook nog reeksen van 4, 4, 3 en 9. Wat een overmacht (29/10 in 10 brtn). Kay de Zwart, die in een ver verleden ooit een nederlaag moest slikken van Ronny in 10 brtn (met een openingsserie van 21) is ondertussen heel volwassen geworden op het biljart. En warempel, Ronny kreeg een kleine appelflauwte (4 ptn uit 10 brtn) en Kay profiteerde maximaal, zeker toen hij een fraaie reeks van 11 lukte. Bij een 33/29 stand in 20 brtn lag de partij opeens weer helemaal open. Gelukkig hebben we nog altijd de ‘over-mijn-lijk’ mentaliteit van Ronny (iets wat onze Rode Duivels duidelijk missen op het aan gang zijnde WK voetbal in Qatar, n.v.d.r.). Met een maximale focus, kon hij deze heel spannende partij alsnog naar zijn hand zetten. Proficiat Ronny (40/34 in 24 brtn).

Martin Ravestyn versus Frank Martens, dat wordt een heel gesloten partij. En inderdaad, de start was aarzelend van beide spelers (15/15 in 17 brtn). Maar opeens trok de mist op, klaarde de hemel open en Martin lukte, parallel met Ronny op de andere tafel, een reeks van 9. De 10de, een piquéstoot, ging spijtig genoeg terug de mist in en dit bleef nazinderen bij Martin. Niettegenstaande de mooie kloof van 10 ptn voelde je dat de winst nog niet veilig was (28/18 in 24 brtn). Terwijl Martin een paar driehoekjes miste, kreeg Frank opeens vleugels. De kleine reeksen van 5, 4 en 5 rolden zomaar uit zijn keu. Het moet gezegd dat de biljartgoden Frank zeer gunstig gezind waren. Een varkentje maken is een ding, maar drie, allemaal netjes voorzien van een staartje, daar kwam Martin niet van terug.

Beide ploegen waren na afloop toch wel tevreden met de 4/4 en het behaalde ontmoetingspunt. In de volgende en tevens laatste ontmoeting van de heenronde, neemt de KKBC het in ‘De Mambo’ binnen 14 dagen op tegen Mr.100 Lier 2. Een gelijkspel of zelfs winst moet mogelijk zijn. Wij duimen alvast.
admin
site administrator
Posts: 504
Joined: Sun 10 May 2015 22:45
Active Member?: Yes
Post pictures?: Yes

Re: NIDM ronde 10 - TBA / KKBC eSBee

Post by admin »

Image
Post Reply

Return to “Wedstrijden-Compétitions & Tornooien-Tournois”